Vegetariánská čína

V pátečních apetýtových receptech pro vás máme tip na bezmasou čínu. Čínská kuchyně jako taková je založená na pěti chutích – kyselé, hořké, sladké, slané a ostré.

A potraviny v ní používané souvisí i s tradiční čínskou medicínou. V Číně se totiž prý často říká, že výživné potraviny jsou lepší než léky a léčba jídlem je nad veškerou medicínu.

Co na přípravu budete potřebovat:

  • 400 g tempehu
  • 250 g celozrnné rýže
  • 1 červenou cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 1 červenou paprika
  • 1 lžíci sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžičku oleje

Postup:

  1. Rýži uvaříme dle návodu.
  2. Tempeh nakrájíme na užší plátky nebo na kostičky.
  3. Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky, česnek utřeme a cibuli nakrájíme najemno.
  4. Pak rozpálíme pánev s olejem a osmahneme cibuli a česnek.
  5. Následně přidáme tempeh a papriku. Smažíme asi 10 minut.
  6. Poté přidáme sójovou omáčku, med a vše zalijeme vodou (asi 100 ml).
  7. Směs neustále mícháme. Hotová je, až se vypaří voda.
  8. Podáváme s připravenou rýží.

Mohlo by vás zajímat