Vegetariánská čína
V pátečních apetýtových receptech pro vás máme tip na bezmasou čínu. Čínská kuchyně jako taková je založená na pěti chutích – kyselé, hořké, sladké, slané a ostré.
A potraviny v ní používané souvisí i s tradiční čínskou medicínou. V Číně se totiž prý často říká, že výživné potraviny jsou lepší než léky a léčba jídlem je nad veškerou medicínu.
Co na přípravu budete potřebovat:
- 400 g tempehu
- 250 g celozrnné rýže
- 1 červenou cibuli
- 1 stroužek česneku
- 1 červenou paprika
- 1 lžíci sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžičku oleje
Postup:
- Rýži uvaříme dle návodu.
- Tempeh nakrájíme na užší plátky nebo na kostičky.
- Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky, česnek utřeme a cibuli nakrájíme najemno.
- Pak rozpálíme pánev s olejem a osmahneme cibuli a česnek.
- Následně přidáme tempeh a papriku. Smažíme asi 10 minut.
- Poté přidáme sójovou omáčku, med a vše zalijeme vodou (asi 100 ml).
- Směs neustále mícháme. Hotová je, až se vypaří voda.
- Podáváme s připravenou rýží.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka