Nejnovější
-
Jídlo
Řízečky z mletého masa
Připravte si s Apetýtem řízečky z mletého masa. Pochutnáte si a překvapíte vaše strávníky novou chutí.
-
Jídlo
Ve společnosti je tlak na dokonalost, to ale o pečení chleba neplatí, zdůrazňuje Gabriela Hradecká
„Hlavní ingrediencí při pečení chleba je aspoň minimální ochota se to naučit. A dá se péct i v remosce,“ říká Gabriela Hradecká, autorka knih o domácím pečení chleba.
-
Jídlo
Pohankové „krajkové“ palačinky
Hromnice jsou křesťanský svátek, který připadá na začátek února. Hromnice jsou bohaté na pověry: nesmělo šít, protože se věřilo, že do jehly poté uhodí blesk.
-
Životní styl
Český strakatý pes je tvárné plemeno. Dokážou být sportovci i „gaučáci“, říkají manželé Šmerdovi
Pozvání do Apetýtu přijali Eva a Jakub Šmerdovi a fenka Arnika. Podle jejího vzhledu byste možná uhádli i plemeno – Český strakatý pes. Věděli jste, že musí mít tři barvy?
-
Jídlo
Nadýchaná domácí veka
Nadýchaná domácí veka na chlebíčky je výborný recept od paní Milady z Hodonína. Zkuste ji taky!
-
Architektura
Dialog nebyl jeho silná stránka, stál si vždy za svým názorem, říkají o Adolfu Loosovi Cysař a Polák
Pozvání do Apetýtu přijali kameraman David Cysař a dramaturg Martin Polák, kteří jsou podepsaní pod dokumentárním snímkem Adolf Loos – revolucionář mezi architekty.
-
Jídlo
Dršťková polévka bez masa
Hustá polévka dokáže dodat energii i zahřát. Jednu takovou pro vás má Apetýt. Co takhle uvařit si dršťkovou, ale bez masa? To v receptu skvěle nahradí hlíva ústřičná.
-
Společnost
Zlaté období satiry? To byla 90. léta, říká autorka knihy mapující humor druhé poloviny 20. století
„V totalitních dobách měl vtip důležitou funkci. Byl to prostor pro svobodu, katarzi, uvolnění. Ale co se týče zlatého období satiry, tak to bylo v 90. letech.“
-
Divadlo
Jan Kačer mě tři roky odnaučoval brněnštinu, vzpomíná s úsměvem herec Jiří Jurka
Stál u začátků Satirického divadla Večerní Brno. „Z herců tam chodili jen dobrodruzi, často to bylo na hraně. Báli jsme se, jestli nám premiéru nezakážou,“ říká Jiří Jurka.
-
Jídlo
Domácí pizza
Domácí pizza patří přesně k tomu druhu občerstvení, po kterém rádi a často sáhneme. Vděčná a jednoduchá pochoutka má svůj původ ve slunné Itálii.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
Další pořady
-
Mezi nebem a zemí
Magazín o víře a spiritualitě. Reportáže, rozhovory, pozvánky a aktuální informace o událostech duchovního života.
-
Divadlo pro vaše uši
Ponořte se do hlubin archivu mluveného slova a vychutnejte si to nejlepší v podání legendárních českých herců, komiků a vypravěčů.
-
Oldies jako na dlani
Pořad nabízí pohled odjinud. Historická fakta, vztahující se k interpretům i skladbám. Informace, které jinde neuslyšíte.
-
Folklorní notování
Tradice, písničky, zvyky a řemesla našich předků, jak se dodnes dochovaly v našich regionech.