Nejnovější
-
Společnost
V roce 2027 by se v Brně mohly děti rodit v nové porodnici, doufá přednosta kliniky Weinberger
„Rozštěpenost Gynekologicko-porodnické kliniky na dvě části – tedy Obilní trh a FN Brno Bohunice je již neúnosná,“ vysvětluje přednosta kliniky FN Brno.
-
Životní styl
Dr. Žako funguje na slyšící i neslyšící děti, ale je to výzva, přiznává scenáristka dětského pořadu
Pozvání do Apetýtu přijali scénáristka Zuzana Šimečková a dramaturg Jakub Třešňák. V posledních letech se z nich stává autorská dvojice. Baví je tvorba dětských pořadů.
-
Jídlo
Kvašené placky dosa
Indická kuchyně je rozmanitá a plná vůní, chutí a barev. A právě do Indie se vydáme za dnešním receptem. Připravte si placky dosa!
-
Životní styl
Každý přinese něco svého. Trojice výtvarníků z ateliéru Malujeme jinak zkrášluje veřejný prostor
Ateliér tvoří Aleš, Filip a Lukáš Veselí. Jejich díla zdobí stěny domů, tramvajové zastávky, mosty. Do jejich portfolia patří i murály v brněnském Bronxu.
-
Jídlo
Vepřové nudličky na zelenině
Vepřové nudličky na zelenině – chutná varianta rychlého oběda nebo večeře. Postup nám poslala posluchačka Gabriela z Lomince u Tišnova.
-
Zdraví
Správné držení těla je alfa i omega. Osmihodinové sezení pro nás není přirozené, zdůrazňuje lektorka
Co udělat pro to, aby nám bylo skvěle v těle? To v Apetýtu s Jarkou Vykoupilovou prozradila cvičitelka Eva Behenská.
-
Hudba
Hudba nebo divadlo? Baví mě oboje. I to, že jsem se ještě nerozhodl, přiznává Matěj Metoděj Štrunc
„Už na konzervatoři mi říkali, že nemůžu sedět jedním zadkem na dvou židlích. Chtěli, ať se rozhodnu, jestli jsem herec, muzikant, nebo hudební skladatel,“ říká Štrunc.
-
Jídlo
Pstruh v mandlové omáčce
Ryby dřív patřily k všední položce na jídelníčku. Děvečky a čeledíni si prý dokonce hospodáři stěžovali, že ji nechtějí mít na stole každý den.
-
Hudba
Píseň je fenomén, který patří do naší kultury – hýbe s námi a podněcuje nás, myslí si Jiří Plocek
„Práce se symboly je dovednost, která lidem připadá zázračná. Pro někoho to vypadá jako magie, pro mě je to součást světa,“ říká hudebník a vydavatel Jiří Plocek.
-
Jídlo
Makovec podle Petry Burianové
Hospodyňky, co rády pečete, nastražte uši. Dnešní recept Petry Burianové je snadný a potřebovat budete hlavně mák.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
Další pořady
-
Oldies jako na dlani
Pořad nabízí pohled odjinud. Historická fakta, vztahující se k interpretům i skladbám. Informace, které jinde neuslyšíte.