Nejnovější
-
Babské rady
Tropický zázrak v plechovce. Kokosové mléko je univerzální surovina do kávy, kari i kosmetiky
Kokosové mléko není to stejné jako kokosová voda. Vyrábí se rozmixováním dužiny zralého kokosu s vodou a následným přecezením.
-
Babské rady
Vůně lesa i v zimě: sušené houby jako zásoba chuti i inspirace
Houby jsou vynikající surovina, která dokáže oživit širokou škálu pokrmů. Sušení je výborným způsobem, jak uchovat sezónní houby na delší dobu.
-
Babské rady
Krémová, křupavá, sladká i slaná. Polenta vás zasytí a taky zahřeje
Polenta je u nás méně známou přílohou, kterou zvládnete levou zadní. Připravuje se z kukuřičné krupice nebo hrubě mleté kukuřičné mouky.
-
Babské rady
Stačí špetka! Uzená paprika promění guláš, pizzu i pomazánku
Uzená paprika má tmavě červenou barvu a typické aroma. Papriky se po sklizni několik týdnů suší kouřem z dřeva, což jim dodává charakteristickou vůni a především chuť.
-
Babské rady
Sladký i slaný. Jak vzniká karamel a proč si získal svět?
Karamel znamená v latinském překladu doslova třtina a med. Připravit ho můžete zahříváním cukru na přibližně 110 °C, kdy začne probíhat karamelizace.
-
Babské rady
Rákos obecný je přírodní čistič vody i útočiště pro živočichy. Dá se využít také v kosmetice
Rákos obecný, lidově řečeno rákosí, v ideálních podmínkách dorůstá až šesti metrů. Má mimořádně hustý a hluboký kořenový systém, jehož oddenky sahají až dva metry pod zem.
-
Babské rady
Polevy, krémy nebo pěny. Bez čokolády na vaření se v kuchyni neobejdete
Čokoláda na vaření je v kuchyni podobně důležitá ingredience jako máslo nebo kvasnice. Vyrábí se v různých formách – tabulky nebo pecičky.
-
Babské rady
Tajemství svěží postele. Jak správně pečovat o povlečení, aby vám déle vydrželo?
Péče o povlečení začíná už před praním – je dobré ho otočit naruby a zapnout zipy i knoflíky. Bavlněné povlečení se pere obvykle na 60 °C, saténové a mikrovlákno na 40 °C.
-
Babské rady
Dřez jako ze škatulky? Na to vám bude stačit kyselina citronová, doporučují Babské rady
Co dělat, když je váš nerezový dřez pokrytý nevzhlednými skvrnami od vodního kamene? Nepoužívejte drsné houbičky ani drátěnky, které by mohly povrch poškrábat.
-
Babské rady
Kyselý poklad plný vitamínů. Jak využít rybíz? Na marmelády, pečené čaje i pěnu
Rybíz nabízí široké možnosti využití v kuchyni. Díky své jemně nakyslé chuti se s oblibou přidává do moučníků, kde pomáhá vyvážit jejich sladkost.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
O pořadu
Čas vysílání
| pondělí-pátek 9:30 | Střední Čechy |
| pondělí-pátek 7:20, 14:40 | Brno |
| pondělí-pátek 10:45 | České Budějovice |
| pondělí-pátek 11:40 | Hradec Králové |
| pondělí-pátek 11:50 | Karlovy Vary |
| pondělí-pátek 11:45 | Liberec |
| pondělí-pátek 11:45 | Olomouc |
| pondělí-pátek 9:40 | Ostrava |
| pondělí-pátek 9:35 | Pardubice |
| pondělí-pátek 11:50 | Plzeň |
| pondělí-pátek 11:40 | Sever |
| pondělí-pátek 9:35 | Vysočina |
| pondělí-pátek 11:45 | Zlín |
Další pořady
-
Stretnutie
Stretnutie je vysielanie Českého rozhlasu pre slovenských spoluobčanov, ale aj pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o Slovensko a radi počúvajú slovenčinu.
-
Vesele a zdravě
Pořad o zdraví a zdravém životním stylu, kde se veselou formou dozvíte více o svém zdraví a jak funguje lidské tělo. Letos se Kateřina Cajthamlová vydává i za posluchači.