Životní motto:
Všechno je v pořádku.
Co dělám v rozhlase:
Moderuji dopolední Apetýt, sdílím jedinečné příběhy hostů, navštěvuji i místa, kde žijí nebo tvoří. Ráda naslouchám – ušima i srdcem, abych se mohla ptát a inspirovat. Připravuji do vysílání Babské rady, recepty a servis v poradnách.
Před rozhlasem:
Osmnáct let v soukromých rádiích, práce pro neziskový sektor i terapeutický výcvik u Jiřiny Prekopové.
Co mě baví:
Moje dvě dcery, voda celoročně, práce s hlasem, ať už za mikrofonem nebo při divadle, improvizaci, zpěvu a veršování. Hra na ukulele, psaní povídek, na poslech hudba všemožných žánrů, knihy a filmy u kterých mám husí kůži a taky tanec. Miluju být naboso, cesty bez plánů, voňavé letní večery a noci, štiplavá zimní rána, přírodu si užívám nejraději tam, kde jsou řeky, potoky, sady, rybníky, kopce, hory a louky plné kopretin.
Všechny články
-
Bramboráky jinak. Upečte je na plechu, ozvláštnit je můžete přidáním jablek nebo řepy
Klasické bramboráky všichni známe. Zajímavá je i kombinace s mletými škvarky nebo pečeným či vařeným masem. A pokud žádné maso není po ruce, lze přidat i houby.
-
Tvrdonice na Břeclavsku na tradičních slavnostech pokřtí knihu Malované Podluží
Hosty Apetýtu byli Jan Kružík, Zlatuše Maděřičová a Zdena Šlichtová. Přišli posluchače pozvat do Tvrdonic na slavnosti a popovídat si o knize Malované Podluží.
-
Jeho čerstvost poznáte tak, že pěkně křupne. Jak připravit zelený a bílý chřest?
Jak v obchodě správně vybrat chřest? Volte vždy pevný chřest, který se neohýbá a není namočený do vody. Zaručeně čerstvý se hned rozlomí a zřetelně křupne.
-
Aby nakrájené ovoce nezhnědlo aneb tady pomůže citron, ocet, ale i špetka soli
Čerstvé nakrájené ovoce bohužel rychle podléhá oxidaci. Zhnědne a nevypadá lákavě. Jak zabránit hnědnutí rozkrojených jablek, hrušek a banánů?
-
Nízké teploty mangu nesvědčí. Nechte ho dozrát v papírovém sáčku s banánem nebo jablkem
Mango je vynikající tropické ovoce s nezaměnitelnou sladkou chutí. To nejsladší na světě se pěstuje na Filipínách. Jak je skladovat, aby dozrály a nezačaly brzy hnít?
-
Lesk zašlému nádobí, které umýváte v myčce, vrátí pouhá kulička alobalu
Nádobí, které denně umýváte v myčce, ztratilo svůj lesk? Vrátí mu ho kulička alobalu! Může za to oxidační proces, který vzniká při chemické reakci s tabletou do myčky.
-
Nerezová trubička nebo syrový makaron v těstu při pečení odvede páru a zaručí vám rovný korpus
Při přípravě domácího dortu se může stát, že upečený korpus nevypadá dokonale – v centru se tvoří nevzhledný kopeček. Na vině je obvykle příliš vysoká teplota při pečení.
-
Chřest z Ivančic. Mimozemská rostlina, nebo buržoazní pochutina?
Nejslavnější chřestové plantáže vznikly v Ivančicích počátkem 19. století. Ve své době byl ivančický chřest ve světě daleko známější než plzeňské pivo.
-
Nejlepší je za čerstva. Kromě pesta upotřebíte medvědí česnek do polévek a salátů
Medvědí česnek je výborným antibiotikem, obsahuje velké množství jódu, snižuje krevní tlak a napomáhá detoxikaci. Může působit i projímavě a močopudně.
-
Jak odstranit žmolky z oblečení? Kartáčem i jednorázovým holítkem, záleží na materiálu
Žmolky se tvoří nejčastěji na svetrech, ale i na dalších textiliích. Citlivé prádlo proto perte naruby. A svršky pouštící chlupy perte v povlaku na polštář.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »