Višňové řezy s likérem
O tom, že višňové řezy chutnají skvěle, se přesvědčíte, až je připravíte.
Na těsto si připravte:
- 500 g polohrubé mouky
- 500 g cukru krupice
- 500 g tuku na pečení
- 8 vajec
- 250 ml vaječného likéru
- 1 prášek do pečiva
- 100 g hořké sekané čokolády
- 700 g višňového kompotu
- špetku soli
Na polevu budete potřebovat:
- 200 g ušlehané smetany
- 200 g zakysané smetany
- 2 vanilkové cukry
- 50 ml vaječného likéru
- nastrouhanou čokoládu
Postup:
- V míse vyšleháme tuk, cukr a sůl do pěny, postupně zašleháme celá vejce a vaječný likér.
- Přisypeme mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme hořkou čokoládu.
- Vše nalijeme do hlubokého pekáče, poklademe okapanými višněmi z kompotu a pečeme na 180 stupňů asi 50 minut.
- Po vychladnutí potřeme korpus polevou – šlehačku smícháme se zakysanou smetanou a cukrem, bílou vrstvu pocákáme vaječným likérem a zdobíme nastrouhanou čokoládou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.