Skládaná kuřecí cihla se slaninou
Nápady, jak využít v kuchyni kuřecí maso, přináší tento týden Apetýt. Inspirujte se!
Budete potřebovat tyto suroviny:
- 6 kuřecích prsou
- 4 vejce
- půl cibule
- půl červené papriky
- hrst mraženého hrášku
- 200 g slaniny
- 200 g plátkového sýru
- 1 lžičku hořčice
- sůl, grilovací koření, špetku pálivé papriky
Postup:
- Z másla, vajec, cibule a červené papriky umícháme na pánvi smaženici.
- Přidáme hrášek a hořčici, promísíme a necháme vychladnout.
- Kuřecí masi si dobře naklepeme, osolíme a okořeníme grilovacím kořením a paprikou.
- Hranatou formu vyložíme alobalem a anglickou slaninou.
- Na dno formy dáme kuřecí maso, pokryjeme ho anglickou slaninou, sýrem a opět opakujeme.
- Na tuto vrstvu dáme smažená vajíčka, sýr, maso a uzavřeme anglickou slaninou.
- Přikryjeme alobalem a pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.
- Alobal sundáme a dopékáme dalších 30 minut.
Cihlu můžete jíst i s chlebem, ale nejlépe k ní chutnají šťouchané brambory s dozlatova opečenou cibulkou. Po upečení pokrm nakrájejte na úhledné tenké plátky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.