Skládaná kuřecí cihla se slaninou

Nápady, jak využít v kuchyni kuřecí maso, přináší tento týden Apetýt. Inspirujte se!

Budete potřebovat tyto suroviny:

  • 6 kuřecích prsou
  • 4 vejce
  • půl cibule
  • půl červené papriky
  • hrst mraženého hrášku
  • 200 g slaniny
  • 200 g plátkového sýru
  • 1 lžičku hořčice
  • sůl, grilovací koření, špetku pálivé papriky

Postup:

  1. Z másla, vajec, cibule a červené papriky umícháme na pánvi smaženici.
  2. Přidáme hrášek a hořčici, promísíme a necháme vychladnout.
  3. Kuřecí masi si dobře naklepeme, osolíme a okořeníme grilovacím kořením a paprikou.
  4. Hranatou formu vyložíme alobalem a anglickou slaninou.
  5. Na dno formy dáme kuřecí maso, pokryjeme ho anglickou slaninou, sýrem a opět opakujeme.
  6. Na tuto vrstvu dáme smažená vajíčka, sýr, maso a uzavřeme anglickou slaninou.
  7. Přikryjeme alobalem a pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.
  8. Alobal sundáme a dopékáme dalších 30 minut.

Cihlu můžete jíst i s chlebem, ale nejlépe k ní chutnají šťouchané brambory s dozlatova opečenou cibulkou. Po upečení pokrm nakrájejte na úhledné tenké plátky.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.