Uzené maso s hráškem

I dnes se budeme v Apetýtu držet rychlého receptu, se kterým vyčarujete dobrý oběd nebo večeři za malou chvilku.

Připravte si:

  • 400 g moravského uzeného v celku
  • 1 sáček mraženého hrášku
  • 1 lžíci másla
  • 1 lžíci hladké mouky
  • 1 lžičku cukru moučka
  • špetku soli
  • 1 lžíci olivového oleje

na přeliv:

  • 2 lžíce medu
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • špetku černého pepře a soli
  • 1 svazek petrželky

Postup:

  1. Maso nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm, hrášek povaříme v osolené vodě asi 10 minut a vodu slijeme.
  2. K hrášku přidáme rozpuštěné máslo, zaprášíme vše lžící mouky, lžičkou moučkového cukru a osolíme.
  3. Pánev potřememe olivovým olejem a zprudka na ní osmahneme plátky masa.
  4. Přeliv si připravíme tak, že vidličkou v misce prošleháme ingredience, dáme krátce prohřát do mikrovlnky a přidáme nasekanou petrželku.
  5. Hotové maso spolu s hráškem dáme na talíř a polijeme medovým přelivem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.