Rychlé krupicové řezy

Můžete být i pekařka začátečnice a tenhle recept určitě zvládnete! Páteční Apetýt vás naučí rychlé krupicové řezy.

Seznam surovin je následující:

  • 6 vajec (budete potřebovat zvlášť bílky a žloutky)
  • 210 g cukru krupice
  • 360 g hrubé krupice
  • 1 l mléka

Postup:

  1. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, potom opatrně vmícháme sníh z bílků a hrubou krupici.
  2. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče a dáme krátce zapéci při teplotě 200 stupňů (asi 10 minut).
  3. Potom na řezy nalijeme ohřáté a mírně oslazené mléko a dáme dozlatova dopéct.
  4. Ještě teplý moučník krájíme a zdobíme nejlépe rozmačkanými jahodami s cukrem.

Tip: Jahody lze nahradit jakýmkoliv jiným sezónním ovocem nebo džemem. Řezy se hodí k rychlému občerstvení a nejlépe chutnají čerstvě upečené.