Cibulka v sýrovém těstíčku

Cibulka v sýrovém těstíčku, to je jarní recept, která vám servíruje Apetýt. Pikantní mlsání k pivu nebo vínu skvěle doplní rajčatová omáčka.

Potřebovat budete:

  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 vejce
  • 80 g uzeného eidamu
  • 80 g hladké mouky
  • 150 ml mléka
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a grilovací koření
  • olej na smažení

K výrobě omáčky:

  • 400 g loupaných rajčat v konzervě
  • půl cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 15 zelených oliv
  • 1 lžičku cukru moučky
  • sůl, špetku chilli koření

Postup:

  1. Jarní cibulku omyjeme a osušíme, nakrájíme ji na zhruba pěticentimetrové kousky.
  2. Do mísy vsypeme mouku, přidáme vejce, prolisovaný česnek, mléko a vyšleháme do hladké směsi, přidáme najemno nastrouhaný sýr, promícháme a dochutíme solí a grilovacím kořením.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej, jarní cibulku obalíme v těstíčku a smažíme z obou stran po 3 minutách na střední teplotu, ideálně dozlatova.
  4. Usmaženou cibulku položíme na kuchyňskou papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
  5. Do mísy dáme loupaná rajčata, přidáme česnek, olivy, cukr, cibulku, sůl i chilli a vše rozmixujeme a dochutíme cukrem a solí.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.