Prejt z pohanky
V Apetýtu vybíráme další bezmasou pochoutku. Jednou z ingrediencí, kterou budeme potřebovat, je pohanka. Neobsahuje vůbec žádný lepek a naopak má v sobě spoustu živin. Pohanka je důležitým zdrojem zinku, mědi, selenu a manganu.
Co budete potřebovat?
- 150 g pohanky
- 150 g ječných krup
- 100 g červených fazolí
- cibuli
- 5 stroužků česneku
- sójovou omáčku
- olej
- majoránku
- sůl a pepř
Postup:
- Fazole namočíme přes noc, kroupy a pohanku ráno.
- Poté každou z těchto surovin zvlášť uvaříme.
- Následně si osmahneme najemno nakrájenou cibuli a dáme ji do zapékací mísy.
- Přidáme k ní uvařené fazole, kroupy a pohanku.
- Fazole rozmačkáme. Směs pak promícháme a přidáme k ní česnek, majoránku, aspoň pět lžic oleje a také sójovou omáčku, sůl a pepř podle chuti.
- Následně pečeme asi tři čtvrtě hodiny na 220 stupňů.
Tip: Prejt z pohanky je výborný se zelím!
Související
-
Zapečený lilek s tvarůžky
V pátečním Apetýtu přinášíme další vegetariánský recept. Kromě lilku budete potřebovat také tvarůžky.
-
Květák se smetanou
V dnešním Apetýtu vám nabízíme recept na předkrm s názvem květák se smetanou, recept jednoduchý a vděčný.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser