Bašta z vepřového masa
Šťavnaté kousky vepřového jistě ocení mnohý strávník, zejména když jsou zalité omáčkou z piva. Vyzkoušený recept nám poslala Anna Škvařilová z Říčan.
Budete potřebovat:
800 g vepřového masa nakrájeného na plátky
2-3 lžíce oleje
světlé pivo
1 velká cibule
pórek
kečup
česnek
sůl, pepř
Postup:
1. Cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na kolečka.
2. Maso zprudka opečeme na oleji z obou stran.
3. Přidáme kečup, sůl, drcený česnek a pepř.
4. Promícháme a zalijeme pivem.
5. Podusíme do změknutí a přidáme pórek a cibuli.
9. Jako přílohu podáváme brambory, hranolky, nebo chléb.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.