Domácí hořčice
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
120 g hořčičných semínek
125 ml vinného nebo jablečného octa
necelý hrnek vody
lžíce medu
2 lžíce tymiánu
2 lžíce rozmarýnu
špetka chilli
trochu vody (4-5 lžic)
sůl
![Hořčice, semena, koření, vaření (ilustrační foto) | foto: Fotobanka Pixabay Hořčice, semena, koření, vaření (ilustrační foto)](https://vltava.rozhlas.cz/sites/default/files/styles//public/images/03521689.jpeg?itok=U1xxshKE)
Postup:
1. Hořčičná semínka namočíme do směsi vody a octu na 2 až 3 dny. Za tu dobu absorbují takřka veškerou tekutinu.
2. Pak hořčici rozmixujeme spolu s ostatními ingrediencemi a podle potřeby ještě přidáme vodu, případně dochutíme.
3. Dáme do skleničky a uchováváme v lednici.
Tip: Podle chuti můžeme přidat více medu, nebo přírodního sirupu, případně jiné bylinky a křen.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.