Kuře na pivě s rajčaty

Dopolední Apetýt přináší tip na to, co si připravit k obědu či večeři. Vyzkoušejte kuře na pivě!

Budete potřebovat:

  • 1 celé kuře
  • 200 ml piva
  • 500 g cherry rajčátek
  • 1 palici česneku
  • sojovou omáčku
  • směs koření na pečené kuře
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Celé kuře omyjeme a naporcujeme na čtvrtky.
  2. Z obou stran osolíme, posypeme kořením a vložíme do menšího plechu.
  3. Zalijeme sklenicí piva a zákápneme sojovou omáčkou.
  4. Dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů, nezakrýváme.
  5. Přibližně po 30 minutách, tedy v polovině pečení, přidáme ke kuřeti oloupané stroužky česneku a celá rajčata.
  6. Podle potřeby podlijeme ještě pivem a necháme další půlhodinu péct.
  7. Servírujeme s americkými bramborami.

Související

  • Škvarkoví šneci

    Upečte si masopustní škvarkové šneky. Chutnají skvěle! Páteční Apetýt vám nabízí recept.

  • Tukožroutská polévka

    Páteční Apetýt pro vás má recept na polévku, která může pomoci s kilogramy po Vánocích.

  • Masový boršč

    Sychravé počasí vybízí k přípravě hutných polévek, které zahřejí i zaženou hlad. V úterním Apetýtu vás naučíme masový boršč.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.