Škvarkoví šneci
Upečte si masopustní škvarkové šneky. Chutnají skvěle! Páteční Apetýt vám nabízí recept.
Budete potřebovat:
- 250 g hladké mouky
- 250 g celozrnné mouky
- 300 g škvarků
- 50 g mletých škvarků
- ½ lžičky soli, trochu kmínu
- 250 ml vlažného mléka
- 1 lžička cukru
- 1 kostku čerstvého droždí
- 80 g rozpuštěného másla
- rozpuštěné sádlo na potření šneků
- 2 žloutky + 1 vejce na potření
Postup:
- Nejprve si připravte kvásek smícháním droždí, trochy mouky, trochy vlažného mléka a cukru.
- Nechte jej 15 minut vykynout.
- Přidejte zbylé mléko, máslo, mouku, sůl, 2 žloutky a mleté škvarky.
- Vymíchejte těsto, které nechte kynout.
- Celé škvarky budete přidávat až jako náplň.
- Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném vále a nakrájejte si tenké dlouhé obdélníkové placičky, které potřete rozpuštěným sádlem a plňte celými škvarkami.
- Pak je stočte do rolády, kterou ještě nakrájejte na tenké plátky.
- Šneky upravte do patřičného tvaru, položte na pečicím papírem vyložený plech, potřete rozšlehaným žloutkem a posypte kmínem.
- Pečte dozlatova.
Související
-
Pečená zelenina s klobáskou
Tento recept Apetýtu vás překvapí výtečnou chutí. Pečená zelenina s klobáskou by mohla být ideální večeří, kterou zvládnete levou zadní – stačí dát vše na jeden plech.
-
Tradiční masopustní koblihy
V pondělních apetýtových receptech zveme opět do pekárny blogerky Maryny Matuszek. Ta poradí, jak péct masopustní koblihy.
-
Cizrnový salát
Ve starověké Mezopotámii se kromě cizrny jako první domestikované rostliny pěstovala rovněž jednozrnná a dvouzrnná pšenice, stejně jako čočka a hrách.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.