Cizrnový salát
Ve starověké Mezopotámii se kromě cizrny jako první domestikované rostliny pěstovala rovněž jednozrnná a dvouzrnná pšenice, stejně jako čočka a hrách. A právě cizrna bude mít v následujícím receptu hlavní roli.
Připravte si cizrnový salát jako chutný oběd nebo svačinu. Co budete potřebovat, to napoví úterní Apetýt.
- 120 g vařené nebo konzervované cizrny
- 5 ks nakládaných sušených rajčat
- 1 červenou cibuli
- 2 lžíce petrželky
- 1 lžičku citrónové šťávy
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup:
- Uvařenou nebo nakládanou cizrnu smícháte s nakrájenými sušenými rajčaty, cibulí a petrželkou.
- Osolíte, opepříte a zalijete olivovým olejem a citrónovou šťávou.
- Cizrnový salát podáváme vychlazený s čerstvým pečivem, ale lahodný je, i když necháte cizrnu teplou a smícháte ji se salátem těsně před konzumací.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.