Tradiční masopustní koblihy

V pondělních apetýtových receptech zveme opět do pekárny blogerky Maryny Matuszek. Ta poradí, jak péct masopustní koblihy.

Budete potřebovat:

  • 400 g hladké mouky
  • 7 g instantního droždí
  • 190 ml plnotučného mléka
  • 50 g másla
  • 50 g krupicového cukru
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 2 cl rumu
  • ½ lžičky soli
  • povidla

Postup:

  1. V hrníčku rozpustíme máslo s krupicovým cukrem, na závěr přilijeme mléko.
  2. V míse  promícháme hladkou mouku s instantním droždím a solí.
  3. Přilijeme k tomu máslo s krupicovým cukrem a mlékem, přidáme vejce, žloutky a rum.
  4. Vypracujeme řidší těsto.
  5. Necháme kynout asi hodinu až hodinu a půl.
  6. Poté těsto vyválíme na plát vysoký asi jeden centimetr.
  7. Vykrojíme kolečka o průměru asi 6 centimetrů a klademe je na kraj pomoučeného válu.
  8. Přikryjeme utěrkou a necháme opět kynout.
  9. Poté rozpálíme tuk.
  10. Koblížky smažíme po obou stranách.
  11. Rozmícháme povidla s rumem a plníme jimi koblížky pomocí cukrářského sáčku a zdobičky.

Související

  • Boží milosti

    V apetýtových receptech zavítáme do pekárny blogerky Maryny Matuszek.

  • Tříkrálový koláč

    V pondělních apetýtových receptech míříme do pekárny úspěšné blogerky s polskými kořeny Maryny Matuzsek.

  • Máslové sušenky

    V pondělních apetýtových receptech se s námi můžete vydat do jedné z brněnských pekáren. Další recept pro nás má úspěšná blogerka Maryna Matuszek.