Tradiční masopustní koblihy
V pondělních apetýtových receptech zveme opět do pekárny blogerky Maryny Matuszek. Ta poradí, jak péct masopustní koblihy.
Budete potřebovat:
- 400 g hladké mouky
- 7 g instantního droždí
- 190 ml plnotučného mléka
- 50 g másla
- 50 g krupicového cukru
- 1 vejce
- 2 žloutky
- 2 cl rumu
- ½ lžičky soli
- povidla
Postup:
- V hrníčku rozpustíme máslo s krupicovým cukrem, na závěr přilijeme mléko.
- V míse promícháme hladkou mouku s instantním droždím a solí.
- Přilijeme k tomu máslo s krupicovým cukrem a mlékem, přidáme vejce, žloutky a rum.
- Vypracujeme řidší těsto.
- Necháme kynout asi hodinu až hodinu a půl.
- Poté těsto vyválíme na plát vysoký asi jeden centimetr.
- Vykrojíme kolečka o průměru asi 6 centimetrů a klademe je na kraj pomoučeného válu.
- Přikryjeme utěrkou a necháme opět kynout.
- Poté rozpálíme tuk.
- Koblížky smažíme po obou stranách.
- Rozmícháme povidla s rumem a plníme jimi koblížky pomocí cukrářského sáčku a zdobičky.
Související
-
Tříkrálový koláč
V pondělních apetýtových receptech míříme do pekárny úspěšné blogerky s polskými kořeny Maryny Matuzsek.
-
Máslové sušenky
V pondělních apetýtových receptech se s námi můžete vydat do jedné z brněnských pekáren. Další recept pro nás má úspěšná blogerka Maryna Matuszek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka