Máslové sušenky

V pondělních apetýtových receptech se s námi můžete vydat do jedné z brněnských pekáren. Další recept pro nás má úspěšná blogerka Maryna Matuszek.

Na Máslové sušenky potřebujete:

  • 275 g hladké mouky
  • 200 g změklého másla
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru

Postup:

  1. Všechny suroviny smícháme, vytvoříme z nich hutné těsto, nelepivé.
  2. Z těsta uděláme kouli, zabalíme ji do potravinářské fólie a dáme asi na dvě hodiny odležet do ledničky.
  3. Poté těsto rozválíme na plát silný asi 5 milimetrů a vykrajujeme z něj různé tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Na vrchu můžeme ještě vidličkou na každé sušence vytvořit ornament.
  5. Pečeme asi 10 minut na 180 stupňů. Poté necháme vychladnout, přeneseme do dózy.  

Související

  • Perníčky podle Maryny Matuszek

    O recept se s námi podělí úspěšná blogerka s polskými kořeny Maryna Matuszek. Začal advent, a tak se v dnešních receptech pouštíme do pečení perníčků.

  • Kvásková bageta

    Zveme vás do jedné z brněnských pekáren. O své recepty se s námi podělí úspěšná blogerka s polskými kořeny Maryna Matuszek.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.