Máslové sušenky
V pondělních apetýtových receptech se s námi můžete vydat do jedné z brněnských pekáren. Další recept pro nás má úspěšná blogerka Maryna Matuszek.
Na Máslové sušenky potřebujete:
- 275 g hladké mouky
- 200 g změklého másla
- 60 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
Postup:
- Všechny suroviny smícháme, vytvoříme z nich hutné těsto, nelepivé.
- Z těsta uděláme kouli, zabalíme ji do potravinářské fólie a dáme asi na dvě hodiny odležet do ledničky.
- Poté těsto rozválíme na plát silný asi 5 milimetrů a vykrajujeme z něj různé tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
- Na vrchu můžeme ještě vidličkou na každé sušence vytvořit ornament.
- Pečeme asi 10 minut na 180 stupňů. Poté necháme vychladnout, přeneseme do dózy.
Související
-
Perníčky podle Maryny Matuszek
O recept se s námi podělí úspěšná blogerka s polskými kořeny Maryna Matuszek. Začal advent, a tak se v dnešních receptech pouštíme do pečení perníčků.
-
Kvásková bageta
Zveme vás do jedné z brněnských pekáren. O své recepty se s námi podělí úspěšná blogerka s polskými kořeny Maryna Matuszek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.