Boží milosti

V apetýtových receptech zavítáme do pekárny blogerky Maryny Matuszek.

Na Boží milosti budete potřebovat:

  • 400 g hladké mouky
  • 300 g změklého másla
  • 3 žloutky
  • 100 ml bílého suchého vína
  • špetku soli

Postup:

  1. Mouku, máslo, žloutky, víno a sůl smícháme a vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do folie a necháme do druhého dne uležet v ledničce.
  2. Druhý den těsto rozdělíme na 3 části.
  3. Těsto vyválíme na plát co nejtenčí (tloušťka asi 1 milimetr).
  4. Rádýlkem vykrojíme obdelníčky, uprostřed se třikrát naříznou, což má symbolizovat Svatou Trojici.
  5. Jednotlivé kousky poklademe na plech vyložený pečícím papírem.
  6. V troubě pečeme asi 10 minut na 170 stupňů Celsia.
  7. Po upečení ihned poprášíme moučkovým cukrem.