Bohatýrská jehla
Grilovací sezóna je v plném proudu a inspirace není nikdy dost. Proto vám v Apetýtu přinášíme tipy na dobroty vhodné na gril. Bohatýrskou jehlu si můžete jak ugrilovat, tak upéct v troubě.
Budete potřebovat:
- 400 g vepřové panenky
- 400 g drůbežích prsou
- 200 g slaniny v celku
- 2 klobásy
- 2 papriky
- 3 větší cibule
Na marinádu:
- 250 ml oleje
- lžičku bazalky a oregana
- sáček grilovacího koření
- 4 lžíce čerstvých zelených bylinek ze zahrádky nebo z květináče
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Silnější špalíčky vepřové panenky naklepeme a naložíme na noc do marinády, kuřecí prsa nakrájíme na kostky a také naložíme.
- Druhý den napichujeme kousky vepřového a kuřcího masa střídavě na jehly a prokládáme plátky slaniny, kolečky klobásy, kousky cibule a papriky.
- Grilujeme pozvolna asi 30 minut.
Související
-
Grilování je radost. Která bylinka dodá kuřeti nebeskou chuť? Jak nakládat s marinádou?
Češi jsou nejen národem pivařů a houbařů, ale také milovníků grilování. Zkoušíme různé recepty, na gril pokládáme nejen maso, ale také sýry, ovoce nebo zeleninu.
-
Základní pravidla grilování
Na základní pravidla grilování se ve svém Kuchařském čarování zaměří Petr Stupka. Na řadu přijde i grilovačka bez masa, zauzování ryb a jako sladká tečka profiterolky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka