Bohatýrská jehla

Grilovací sezóna je v plném proudu a inspirace není nikdy dost. Proto vám v Apetýtu přinášíme tipy na dobroty vhodné na gril. Bohatýrskou jehlu si můžete jak ugrilovat, tak upéct v troubě.

Budete potřebovat:

  • 400 g vepřové panenky
  • 400 g drůbežích prsou
  • 200 g slaniny v celku
  • 2 klobásy
  • 2 papriky
  • 3 větší cibule

Na marinádu:

  • 250 ml oleje
  • lžičku bazalky a oregana
  • sáček grilovacího koření
  • 4 lžíce čerstvých zelených bylinek ze zahrádky nebo z květináče
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Silnější špalíčky vepřové panenky naklepeme a naložíme na noc do marinády, kuřecí prsa nakrájíme na kostky a také naložíme.
  2. Druhý den napichujeme kousky vepřového a kuřcího masa střídavě na jehly a prokládáme plátky slaniny, kolečky klobásy, kousky cibule a papriky.
  3. Grilujeme pozvolna asi 30 minut.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.