Vepřový steak s kukuřicí
Apetýt přináší další ze série receptů na gril. Inspirujte se a připravte si vepřový steak s kukuřicí.
Budete potřebovat:
- 400 g vepřového masa
- 2 lžíce medu
- 4 stroužky česneku
- 1 lžičku grilovacího koření
- 2 lžíce oleje
- 4 klasy kukuřice
- trochu másla na potření
- sůl a pepř
Postup:
- Maso nakrájíme na plátky zhruba 1,5 cm silné. Zlehka je naklepeme.
- Na horní straně ostrým nožem nařízneme každý plátek do mřížky. Maso vložíme do misky, pokapeme medem, posypeme česnekem pokrájeným na tenké plátky a grilovacím kořením. Podle potřeby osolíme a opepříme.
- Plátky masa obalíme v takto připravené marinádě z obou stran a pokapeme olejem. Necháme naložené do druhého dne.
- Proleželé maso grilujeme druhý den na grilu dozlatova.
- Kukuřičené klasy uvaříme v osolené vodě doměkka. Po uvaření je nakrájíme na špalíčky a přidáme k masu na gril.
- Po upečení kukuřici lehce potřeme rozpuštěným máslem a jemně osolíme.
Tip: Hotové grilované vepřové plátky podáváme s kukuřicí a cherry rajčátky, která se také dají na gril osmahnout, vhodné je i čerstvé pečivo.
Související
-
Bohatýrská jehla
Grilovací sezóna je v plném proudu a inspirace není nikdy dost. Proto vám v Apetýtu přinášíme tipy na dobroty vhodné na gril.
-
Grilujete větší kus masa? Aby zůstalo šťavnaté, rozdělte si gril na zóny, radí Roman Paulus
Maso z grilu si představujeme pěkné šťavnaté, žádné vysušené kousky. Jak si připravit gril, aby maso bylo jednoduše skvělé?
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.