Vepřový steak s kukuřicí

Apetýt přináší další ze série receptů na gril. Inspirujte se a připravte si vepřový steak s kukuřicí.

Budete potřebovat:

  • 400 g vepřového masa
  • 2 lžíce medu
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžičku grilovacího koření
  • 2 lžíce oleje
  • 4 klasy kukuřice
  • trochu másla na potření
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Maso nakrájíme na plátky zhruba 1,5 cm silné. Zlehka je naklepeme.
  2. Na horní straně ostrým nožem nařízneme každý plátek do mřížky. Maso vložíme do misky, pokapeme medem, posypeme česnekem pokrájeným na tenké plátky a grilovacím kořením. Podle potřeby osolíme a opepříme.
  3. Plátky masa obalíme v takto připravené marinádě z obou stran a pokapeme olejem. Necháme naložené do druhého dne.
  4. Proleželé maso grilujeme druhý den na grilu dozlatova.
  5. Kukuřičené klasy uvaříme v osolené vodě doměkka. Po uvaření je nakrájíme na špalíčky a přidáme k masu na gril.
  6. Po upečení kukuřici lehce potřeme rozpuštěným máslem a jemně osolíme.

Tip: Hotové grilované vepřové plátky podáváme s kukuřicí a cherry rajčátky, která se také dají na gril osmahnout, vhodné je i čerstvé pečivo.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.