Masová bábovka
Název receptu zní netradičně, ale chutná skvěle. Nebojte se s Apetýtem zaexperimentovat a zkusit připravit nové jídlo!
Budete potřebovat:
- 1 kg kuřecích prsou
- 200 g anglické slaniny
- 2 klobásy (nejlépe se sýrem)
- 2 jemné párky
- 200 g tvrdého sýru
- 4 vejce
- 1 jarní cibulku
- sůl, pepř, koření adžika
Postup:
- Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky a ochutíme solí, pepřem a kořením.
- Nakrájíme slaninu, klobásky, párky i jarní cibulku na silné proužky nebo kolečka, tvrdý sýr nastoruháme nahrubo.
- Bábovkovou formu vyložíme pečicím pepírem a postupně klademe kuřecí maso, slaninu, sýr, klobásu, párky, cibulku a nakonec rozklepneme jedno vejce. To vše opakujeme do zaplnění formy.
- Nakonec dáme to, co nám zbylo, završíme slaninou a polijeme rozšlehaným vejcem. Dáme péct do trouby a servírujeme s vařeným bramborem.
- Skvěle chutná i na studeno se zeleninou, případně se plátky masové bábovky dají použít i jako náplň svačinové bagety.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.