Masová bábovka
Název receptu zní netradičně, ale chutná skvěle. Nebojte se s Apetýtem zaexperimentovat a zkusit připravit nové jídlo!
Budete potřebovat:
- 1 kg kuřecích prsou
- 200 g anglické slaniny
- 2 klobásy (nejlépe se sýrem)
- 2 jemné párky
- 200 g tvrdého sýru
- 4 vejce
- 1 jarní cibulku
- sůl, pepř, koření adžika
Postup:
- Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky a ochutíme solí, pepřem a kořením.
- Nakrájíme slaninu, klobásky, párky i jarní cibulku na silné proužky nebo kolečka, tvrdý sýr nastoruháme nahrubo.
- Bábovkovou formu vyložíme pečicím pepírem a postupně klademe kuřecí maso, slaninu, sýr, klobásu, párky, cibulku a nakonec rozklepneme jedno vejce. To vše opakujeme do zaplnění formy.
- Nakonec dáme to, co nám zbylo, završíme slaninou a polijeme rozšlehaným vejcem. Dáme péct do trouby a servírujeme s vařeným bramborem.
- Skvěle chutná i na studeno se zeleninou, případně se plátky masové bábovky dají použít i jako náplň svačinové bagety.
Související
-
Specialita, na kterou Francouzi nedají dopustit. Zkuste si připravit rilletes
Na recepty z masa se zaměříme v Apetýtu celý tento týden. Originální zpracování nabídne hned dnešní recept. Vydáme se za ním do Francie.
-
Jak naložit maso na čínu? Poradí Apetýt
Když se řekne čína, vybavíte si nejspíš pálivé jídlo s kuřecím nebo vepřovým masem. Ale vůbec to tak být nemusí. Zjistěte, jak naložit maso na čínu podle své chuti.
-
Škvarková bábovka
Apetýt prozradí recept na škvarkovou bábovku, který zazněl v Babských radách a vzbudil posluchačský zájem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.