Masová bábovka

Název receptu zní netradičně, ale chutná skvěle. Nebojte se s Apetýtem zaexperimentovat a zkusit připravit nové jídlo!

Budete potřebovat:

  • 1 kg kuřecích prsou
  • 200 g anglické slaniny
  • 2 klobásy (nejlépe se sýrem)
  • 2 jemné párky
  • 200 g tvrdého sýru
  • 4 vejce
  • 1 jarní cibulku
  • sůl, pepř, koření adžika

Postup:

  1. Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky a ochutíme solí, pepřem a kořením.
  2. Nakrájíme slaninu, klobásky, párky i jarní cibulku na silné proužky nebo kolečka, tvrdý sýr nastoruháme nahrubo.
  3. Bábovkovou formu vyložíme pečicím pepírem a postupně klademe kuřecí maso, slaninu, sýr, klobásu, párky, cibulku a nakonec rozklepneme jedno vejce. To vše opakujeme do zaplnění formy.
  4. Nakonec dáme to, co nám zbylo, završíme slaninou a polijeme rozšlehaným vejcem. Dáme péct do trouby a servírujeme s vařeným bramborem.
  5. Skvěle chutná i na studeno se zeleninou, případně se plátky masové bábovky dají použít i jako náplň svačinové bagety.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.