Mangový salát

Šéfkuchař na cestách, konkrétně kuchař Milan Václavík nás provází pátečními apetýtovými recepty. Dnes nás zavede do Asie.

Budete potřebovat:

  • 1 nezralé mango
  • 1 mrkev
  • 1 svazek čerstvého koriandru
  • 1 svazek čerstvé máty
  • 100 g solených arašídů
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 1 ks čerstvého chilli
  • 3 polévkové lžíce rybí omáčky

Postup:

  1. Mango a mrkev nakrájíme na tenké nudličky.
  2. Nasekáme nadrobno čerstvou mátu a koriandr, přidáme arašídy, rybí omáčku, cukr a chilli papričku a vše důkladně promícháme.
  3. Podáváme ihned čerstvé.
zdroj: Milan Václavík

Související

  • Vindaloo

    V apetýtových receptech opět vydáváme na cesty se šéfkuchařem Milanem Václavíkem. Tentokrát nás zavede do Indie.

  • Baba ghanoush

    Kuchař i cestovatel a gastronomické zvyklosti arabského světa. Takové jsou dnešní apetýtové recepty se Šéfkuchařem na cestách. Konkrétně s kuchařem Milanem Václavíkem.

  • Baklava

    Exotická kuchyně, kterou si lze připravit i na Moravě a také cestování arabským světem. Takové propojení nabízí páteční apetýtové recepty s kuchařem Milanem Václavíkem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.