Mangový salát
Šéfkuchař na cestách, konkrétně kuchař Milan Václavík nás provází pátečními apetýtovými recepty. Dnes nás zavede do Asie.
Budete potřebovat:
- 1 nezralé mango
- 1 mrkev
- 1 svazek čerstvého koriandru
- 1 svazek čerstvé máty
- 100 g solených arašídů
- 1 polévková lžíce cukru
- 1 ks čerstvého chilli
- 3 polévkové lžíce rybí omáčky
Postup:
- Mango a mrkev nakrájíme na tenké nudličky.
- Nasekáme nadrobno čerstvou mátu a koriandr, přidáme arašídy, rybí omáčku, cukr a chilli papričku a vše důkladně promícháme.
- Podáváme ihned čerstvé.
Související
-
Vindaloo
V apetýtových receptech opět vydáváme na cesty se šéfkuchařem Milanem Václavíkem. Tentokrát nás zavede do Indie.
-
Baba ghanoush
Kuchař i cestovatel a gastronomické zvyklosti arabského světa. Takové jsou dnešní apetýtové recepty se Šéfkuchařem na cestách. Konkrétně s kuchařem Milanem Václavíkem.
-
Baklava
Exotická kuchyně, kterou si lze připravit i na Moravě a také cestování arabským světem. Takové propojení nabízí páteční apetýtové recepty s kuchařem Milanem Václavíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.