Vindaloo
V apetýtových receptech opět vydáváme na cesty se šéfkuchařem Milanem Václavíkem. Tentokrát nás zavede do Indie.
Budete potřebovat:
- 300 g vepřového masa (kýta, krkovička)
- 200 g cibule
- 100 g zázvoru
- 1 paličku česneku
- 2 větší brambory
- koření na vindaloo
- 250 g sekaná rajčata
- 3 ks čerstvého chilli, můžeme dát ale i méně, aby bylo jídlo méně pálivé
- olej na restování
- sůl
- ocet nebo tamarindová pasta na dochucení
- čerstvý koriandr na ozdobení
Postup:
- Očištěnou, nakrájenou cibuli, zázvor a česnek orestujeme na oleji.
- Poté přidáme sekaná rajčata, podlijeme vše vodou, přidáme maso a vaříme do měkka.
- Maso vyjmeme a přidáme pastu Vindaloo, sůl, čili a tamarindovou pastu.
- Vše ještě chvíli povaříme.
- Důležitý je poměr vody, po rozmixování musí vzniknout omáčka bez dalšího zahušťování.
- Rozmixujeme a přidáme uvařené na kostky nakrájené brambory a uvařené maso.
- Dochutíme, a podáváme s čerstvě nasekaným koriandrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.