Langoše s jogurtem

Jestli si na tuhle smaženou pochoutku potrpíte, jistě oceníte tenhle recept od Marie Šmídové z Velkých Pavlovic. Rozpis vystačí zhruba na patnáct kusů.

Budete potřebovat:

  • 500 g hladké mouky
  • špetku soli (asi ¼ kávové lžičky)
  • 250 ml mléka
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 25 g droždí (můžete dát ale celou kostku)
  • 1 malou lžičku cukru
  • ½ lžičky jedlé sody
  • olej na smažení
  • utřený česnek
  • kečup
  • sůl (rozmíchaná v trošce vody)
  • strouhaný tvrdý sýr

Postup:

  1. Z vlažného mléka, cukru, droždí a lžičky mléka připravíme kvásek.
  2. Do mísy nasypeme mouku se solí, sodou a jogurtem, přidáme kvásek a vypracujeme tužší těsto.
  3. Necháme ho zakryté na teplém místě kynout.
  4. Rozdělíme na jednotlivé bochánky, ze kterých vytahujeme langoše.
  5. Smažíme je dozlatova v rozpáleném oleji.
  6. Usmažené potíráme česnekem se solí, kečupem a sypeme strouhaným sýrem.
autor: Zuzana Plíšková

Související

  • Masový štrúdl „co dům dal“ podle Miloše Šenkýře

    Editor Českého rozhlasu Brno Miloš Šenkýř velice rád vaří – má ale klasickou nemoc kuchařů, kteří neumějí dát správné poměry surovin, protože prostě dávkují od oka....

  • Bramborové lívance

    Co udělat se zbylou bramborovou kaší? Vyzkoušejte tyhle bramborové placičky podle receptu Zuzky Plíškové. Při dávkování se řiďte svým okem, protože hodně závisí na ...

  • Božská kuřecí polévka

    Vyzkoušejte opravdu hustou a poctivou kuřecí polévku. Ta se může klidně stát hlavním chodem. Recept nám poslala paní Jana Dvořáčková z Hodonína.