Langoše s jogurtem
Jestli si na tuhle smaženou pochoutku potrpíte, jistě oceníte tenhle recept od Marie Šmídové z Velkých Pavlovic. Rozpis vystačí zhruba na patnáct kusů.
Budete potřebovat:
- 500 g hladké mouky
- špetku soli (asi ¼ kávové lžičky)
- 250 ml mléka
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 25 g droždí (můžete dát ale celou kostku)
- 1 malou lžičku cukru
- ½ lžičky jedlé sody
- olej na smažení
- utřený česnek
- kečup
- sůl (rozmíchaná v trošce vody)
- strouhaný tvrdý sýr
Postup:
- Z vlažného mléka, cukru, droždí a lžičky mléka připravíme kvásek.
- Do mísy nasypeme mouku se solí, sodou a jogurtem, přidáme kvásek a vypracujeme tužší těsto.
- Necháme ho zakryté na teplém místě kynout.
- Rozdělíme na jednotlivé bochánky, ze kterých vytahujeme langoše.
- Smažíme je dozlatova v rozpáleném oleji.
- Usmažené potíráme česnekem se solí, kečupem a sypeme strouhaným sýrem.
Související
-
Masový štrúdl „co dům dal“ podle Miloše Šenkýře
Editor Českého rozhlasu Brno Miloš Šenkýř velice rád vaří – má ale klasickou nemoc kuchařů, kteří neumějí dát správné poměry surovin, protože prostě dávkují od oka....
-
Bramborové lívance
Co udělat se zbylou bramborovou kaší? Vyzkoušejte tyhle bramborové placičky podle receptu Zuzky Plíškové. Při dávkování se řiďte svým okem, protože hodně závisí na ...
-
Božská kuřecí polévka
Vyzkoušejte opravdu hustou a poctivou kuřecí polévku. Ta se může klidně stát hlavním chodem. Recept nám poslala paní Jana Dvořáčková z Hodonína.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka