Masový štrúdl „co dům dal“ podle Miloše Šenkýře

Editor Českého rozhlasu Brno Miloš Šenkýř velice rád vaří – má ale klasickou nemoc kuchařů, kteří neumějí dát správné poměry surovin, protože prostě dávkují od oka. Pro naše sváteční vydání svěřil, jak si poradit s jedním druhem slaného štrůdlu, který rád dělá.

Budete potřebovat:

Listové těsto
Cibuli
šunku (nebo uzené nebo klobásu)
vajíčka
hrášek
sýr
sůl
pepř
kmín
vegetu
grilovací koření

Postup:

1. Rozválíme těsto jako na klasický štrúdl.

2. Na dno položíme plátky sýra.

3. Připravíme si náplň: cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na pánvi.

4. Přidáme na kousky nakrájenou šunku nebo jiné maso a zelený hrášek.

5. Do směsi na pánvi vmícháme vejce rozšlehaná se špetkou soli a kořením.

6. Všechno jen krátce ohřát, aby vajíčka nebyla tekutá, ale ani vařená.

7. Prochladlou směs dávkujeme na rozválené těsto se sýrem.

8. Před zarolováním nohavice poklademe znovu sýrem.

9. Srolovanou nohavici potřeme vajíčkem nebo tukem a posypeme grilovacím kořením.

10. Pečeme ve středně vyhřáté troubě necelou půlhodinku.

autor: ska

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.

Iva Jonášová, ředitelka Vývoje a výroby

citlivy_clovek.jpg

Citlivý člověk

Koupit

Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.