Kuřecí prsa zapečená v tatarské omáčce
„Nevím, zda je můj recept zdravý, ale rozhodně je dobrý. Chutná nám, našim dětem i přátelům, když se společně sejdeme,“ říká pan Petr z Vyškovska, kterému děkujeme za dnešní recept.
Budete potřebovat:
- 4-5 kuřecích prsních řízků
- 1 cibuli
- brambory
- 1 dcl smetany
- plátkový tvrdý sýr
- tatarskou omáčku
Postup:
- Do pekáče dáme vrstvu brambor nakrájených na kolečka, na ni dáme vrstvu cibule nakrájené na kolečka a na to vrstvu jemně naklepaných kuřecích řízků.
- Na maso natřeme asi půl centimetru vysokou vrstvu tatarské omáčky.
- Zalijeme smetanou a pečeme v zakrytém pekáči.
- Až maso změkne, položíme na řízky ještě plátky sýru a krátce zapečeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.