Knedlíky plněné bramborovou kaší

Odhadnout množství bramborové kaše pro určitý počet strávníků je zapeklitá věc. A protože se většina kuchařů a kuchařek razí zásadu “raději více než méně”, právě kaše často zbývá. Milada Fiedlerová z Prostějovska ale nabízí tip, jak tento častý přebytek zpracovat do dalšího vynikajícího jídla.

Budete potřebovat:

bramborová kaše (která nám zbyla třeba z předešlého oběda)
2 díly hladké mouky
1 díl vody
sůl

Postup:

1. Zbylou bramborovou kaši dochutíme dle potřeby.

2. Mouku smícháme s vodou a solí a kousky vzniklého těsta plníme kaší.

3. Vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.

4. Podáváme samostatně se smaženou cibulkou a kysanou smetanou, nebo jako přílohu.

autor: Zuzana Plíšková