Grilovaná ryba

V Apetýtu přinášíme další z receptů rybáře Milana Rozsypala. Ten se s námi podělil o recept na grilovanou rybu.

Budete potřebovat:

  • očištěné a osušené rybí filety
  • sůl
  • papriku
  • pepř
  • grilovací koření

Postup:

  1. Rybí filety nasolíme a necháme odležet v chladnu, klidně i celý den.
  2. Následně je ochutíme kořením.
  3. Na každý díl masa položíme asi pět milimetrů silný plátek másla a následně vložíme pod rozpálené vrchní topné těleso trouby.
  4. Tenké filety pstruha jsou hotové za deset minut.
  5. Grilování silnějších filet ryb trvá déle, silnější filety je potřeba obracet.

Související

  • Rybí salát

    V kuchyni s rybářem Milanem Rozsypalem. Na jeho rybí salát potřebujete rybí filety, které postupně naložíte ve dvou marinádách.

  • Rybí karbenátky bez kostí

    Jak vaří rybář? Na to odpovídají pondělní apetýtové recepty s rybářem Milanem Rozsypalem.

  • Sumčí škvarky

    Rybář Milan Rozsypal má za sebou řadu rybářských výprav – do Skandinávie, Mongolska, Španělska, Indie nebo také na Sibiř. V Apetýtu se podělil o recept na sumčí škvarky.