Domácí hořčice
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
120 g hořčičných semínek
125 ml vinného nebo jablečného octa
necelý hrnek vody
lžíce medu
2 lžíce tymiánu
2 lžíce rozmarýnu
špetka chilli
trochu vody (4-5 lžic)
sůl
Postup:
1. Hořčičná semínka namočíme do směsi vody a octu na 2 až 3 dny. Za tu dobu absorbují takřka veškerou tekutinu.
2. Pak hořčici rozmixujeme spolu s ostatními ingrediencemi a podle potřeby ještě přidáme vodu, případně dochutíme.
3. Dáme do skleničky a uchováváme v lednici.
Tip: Podle chuti můžeme přidat více medu, nebo přírodního sirupu, případně jiné bylinky a křen.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.