Domácí hořčice

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budete potřebovat:
120 g hořčičných semínek
125 ml vinného nebo jablečného octa
necelý hrnek vody
lžíce medu
2 lžíce tymiánu
2 lžíce rozmarýnu
špetka chilli
trochu vody (4-5 lžic)
sůl

Hořčice, semena, koření, vaření (ilustrační foto)

Postup:
1. Hořčičná semínka namočíme do směsi vody a octu na 2 až 3 dny. Za tu dobu absorbují takřka veškerou tekutinu.

2. Pak hořčici rozmixujeme spolu s ostatními ingrediencemi a podle potřeby ještě přidáme vodu, případně dochutíme.

3. Dáme do skleničky a uchováváme v lednici.

Tip: Podle chuti můžeme přidat více medu, nebo přírodního sirupu, případně jiné bylinky a křen.

autor: Zuzana Plíšková