Cuketová buchta z kuchařky Vaříme s Apetýtem

Recept, který posluchačům pondělního Apetýtu 6. srpna připomněla Marcela Antošová.

Ingredience:
3 vejce, 25 dkg pískového cukru, 2 dcl oleje, 1 vanilkový cukr, 5 dkg kokosu, 1 a půl prášku do pečiva, 35 dkg polohrubé mouky, 2 kávové lžičky skořice, 40 dkg nahrubo nastrouhané cukety

Postup:
Z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáváme všechny přísady. Vytvoříme těsto, nalijeme na plech a pečeme do zlatova.

autor: Marcela Antošová

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.