Co s letošní úrodou hrušek? Zkuste hrušková povidla
Povidla můžete použít na valašský frgál nebo je prostě a jednoduše jíst lžičkou. Jak na hrušková povidla? To jsme prozradili v Apetýtu.
Budete potřebovat:
- 2 kg hrušek
- 300 g cukru krupice
- 1 balíček skořicového cukru
- 100 ml rumu
- 10 hřebíčků (roztlučených)
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžičku kyseliny citronové
Postup:
- Hrušky, cukry a hřebíček vaříme na mírném plameni 90 minut, sem tam zamícháme.
- Přidáme půl dávky rumu a dalších 30 minut vaříme, nakonec přidáme zbytek rumu a kyselinu citrónovou a necháme povidla už jen probublat.
Tip: Hrušková povidla výborně chutnají na koláčích, v jogurtu nebo na palačinkách.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.