Co s letošní úrodou hrušek? Zkuste hrušková povidla

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Hrušky, ovoce, mísa, potraviny (ilustrační foto)

Povidla můžete použít na valašský frgál nebo je prostě a jednoduše jíst lžičkou. Jak na hrušková povidla? To jsme prozradili v Apetýtu.

Budete potřebovat:

  • 2 kg hrušek
  • 300 g cukru krupice
  • 1 balíček skořicového cukru
  • 100 ml rumu
  • 10 hřebíčků (roztlučených)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžičku kyseliny citronové

Postup:

  1. Hrušky, cukry a hřebíček vaříme na mírném plameni 90 minut, sem tam zamícháme.
  2. Přidáme půl dávky rumu a dalších 30 minut vaříme, nakonec přidáme zbytek rumu a kyselinu citrónovou a necháme povidla už jen probublat.

Související

  • Linecký koláč s jablky

    V apetýtovách receptech pro vás máme opět nějakou tu sladkost. Potřebovat budete kromě jiného i skořici. V našem jídelníčku bychom na ni neměli zapomínat.

  • Ovocné knedlíky z kuskusu a vloček

    V pátečním Apetýtu jsme se tentokrát zaměřili na knedlíky, na jejich lehčí variantu – základem bude kuskus. Je to tvrdozrnná pšenice zpracovaná na droboučké kuličky.

  • Rýžový nákyp se švestkami

    Sladká jídla jako hlavní chod buď milujete, nebo nenávidíte. Asi není nic mezi tím. Každopádně pro vás dnes jedno takové jídlo máme, snad si ho zamilujete!