Kuřátko nadivoko pečené s lečem
Apetýtové recepty se tento týden věnují drůbežímu masu. Připravte si kuřátko nadivoko pečené s lečem.
Co budete potřebovat:
- 1 kuře
- 1 větší cibuli
- 3 stroužky a 1 celou paličku česneku
- 60 ml olivového oleje
- 150 ml suchého bílého vína
- 1 skleničku (330 g) zeleninového leča nebo naložených rajčat
- 160 g anglické slaniny
- 4 bobkové listy
- špetku tymiánu, oregana a rozmarýnu
- sůl, pepř
Postup:
- Kuře opláchneme, naporcujeme a osolíme.
- Cibuli pokrájíme na malé nudličky, česnek překrojíme na polovinu.
- Na větší pánvi rozpálíme olivovoý olej, vložíme jednotlivé porce masa, přidáme pokrájenou cibuli, tymián, oregano i rozmarýn. Kuřecí porce opečeme dozlatova.
- Kuře zalijeme vínem a krátce podusíme, až se tekutina zčásti odpaří.
- Kuře s cibulí, bylinkami a šťávou přendáme do pekáčku. Maso obložíme bobkovým listem, přidáme nové koření, paličkou česneku a vše opepříme.
- Lečo nalijeme do pekáčku na maso. Nakonec ke kuřecím porcím přidáme ještě slaninu.
- Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 40 minut.
- Pak vyndáme a vymačkáme upečený česnek.
- Přílohou je bramborová kaše nebo opékané brambory.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka