Sušená jablka trochu jinak
Klasické jablečné křížaly zná asi každý, čtvrteční recept Apetýtu však nabídne sušená jablka trochu jinak. Zkuste recept na zdravou svačinku.
Potřebovat budete:
- 4 větší jablka
- hrst lněných semínek
- 1 lžičku skořice
Postup:
- Oloupaná jablka bez jadřinců rozmačkáme nebo rozmixujeme do hladké směsi a přidáme semínka i skořici.
- Plech vyložíme pečicím papírem a rozetřeme na něj připravená jablka.
- Vložíme do trouby a sušíme při 40 stupních, dokud směs neztuhne. Trvá to minimálně 24 hodin.
- Po usušení nakrájíme plát na menší plátky a smotáme je do malých ruliček.
- Kousky těchto sušených jablek můžete originálně využít i při zdobení vánočního cukroví.
Související
-
Kachna s jablky
Připravte si podle Apetýtu recept, který patří k podzimu. I dnes ctíme jablečné téma jako celý tento týden.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.