Sušená jablka trochu jinak

Klasické jablečné křížaly zná asi každý, čtvrteční recept Apetýtu však nabídne sušená jablka trochu jinak. Zkuste recept na zdravou svačinku.

Potřebovat budete:

  • 4 větší jablka
  • hrst lněných semínek
  • 1 lžičku skořice

Postup:

  1. Oloupaná jablka bez jadřinců rozmačkáme nebo rozmixujeme do hladké směsi a přidáme semínka i skořici.
  2. Plech vyložíme pečicím papírem a rozetřeme na něj připravená jablka.
  3. Vložíme do trouby a sušíme při 40 stupních, dokud směs neztuhne. Trvá to minimálně 24 hodin.
  4. Po usušení nakrájíme plát na menší plátky a smotáme je do malých ruliček.
  5. Kousky těchto sušených jablek můžete originálně využít i při zdobení vánočního cukroví.

Související

  • Kachna s jablky

    Připravte si podle Apetýtu recept, který patří k podzimu. I dnes ctíme jablečné téma jako celý tento týden.