Kachna s jablky

Připravte si podle Apetýtu recept, který patří k podzimu. I dnes ctíme jablečné téma jako celý tento týden.

Připravte si:

  • 1 střední kachnu
  • 200 g anglické slaniny
  • 2 jablka
  • 2 drůbeží bujóny
  • 250 ml vína
  • 250 ml piva
  • 5 lžic tekutého medu
  • tymián, bazalku, sůl a kmín

Postup:

  1. Kachnu nasolíme a posypeme kmínem.
  2. Prošpikujeme proužky anglické slaniny a zbytek v plátcích položíme na kůži.
  3. Kolem kachny naskládáme na čtvrtky nakrájená jablka bez slupky.
  4. V misce si připravíme zálivku: smícháme víno, pivo, bujony, med a podle chuti tymián a bazalku.
  5. Kachnu podlijeme a pečeme 2 hodiny na 200 stupňů, průběžně podléváme šťávou.
  6. Ideální příloha je bramborová kaše, ale pokud zbožňujete klasiku, přidejte zelí a knedlík.