Zeleninové kuličky
Minulý týden se Apetýt věnoval receptům masopustním, tento týden pomalu, ale jistě přejdeme do receptů vhodných k období půstu – receptům bez masa. Začneme zeleninovými kuličkami, vyzkoušejte je taky!
Připravte si:
- 2 velké mrkve
- 1/2 celeru
- 1 hrst ovesných vloček
- 1 vejce
- sůl
- mletý pepř
- 1 hrst čerstvé petrželky
- 500 ml vody
Postup:
- Zeleninu očistíme a uvaříme v osolené vodě do měkka.
- Po vychladnutí nastrouháme najemno.
- Přidáme vejce a ovesné vločky. A taky sůl, mletý pepř a nakrájenou petrželku.
- Vše promícháme a tvoříme kuličky. Lépe se tvoří, když jsou ruce mokré. Pokud těsto nedrží tvar, přidáme trochu vloček.
- Pečeme v horkovzdušné fritéze bez oleje. Můžete také použít plech s pečicím papírem a vložit do trouby.
- Podáváme s vařeným bramborem nebo kaší.
Související
-
Nadýchaná domácí veka
Nadýchaná domácí veka na chlebíčky je výborný recept od paní Milady z Hodonína. Zkuste ji taky!
-
Zázvorovo-mrkvový životabudič
Co udělat pro své tělo, aby byla pravděpodobnost, že nemoci odolá, co nejvyšší? Dejte si nápoj, který je doslova vitamínovou bombou.
-
Cizrnový salát
Ve starověké Mezopotámii se kromě cizrny jako první domestikované rostliny pěstovala rovněž jednozrnná a dvouzrnná pšenice, stejně jako čočka a hrách.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.