Vepřové závitky plněné kysaným zelím

Vepřové závitky s jablky a kysaným zelím

Pokud hledáte nějaký nový a trochu netradiční recept na úpravu vepřového, recept od Mileny Novotné z Olešnice je přesně pro vás.

Budete potřebovat:

4 plátky vepřové kýty (asi 600 g)
sůl, pepř
8 plátků anglické slaniny
200 g bílého kysaného zelí
1 jablko
1 velká cibule
2 lžíce sádla
20 g másla

Postup:

1. Maso naklepeme, osolíme a opepříme.

2. Na každý kousek položíme dva plátky slaniny tak, aby přečnívaly přes okraj masa.

3. Na slaninu rozprostřeme část zelí a rozdělíme na ni jablko, které jsme pokrájeli na měsíčky.

4. Zamotáme do závitků a můžeme upevnit párátkem.

5. Cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme ji v hrnci na sádle.

6. Přidáme závitky a opečeme ze všech stran.

7. Pak je podlijeme 200 ml vody a vložíme do vyhřáté trouby.

8. Pečeme při 200 stupních asi 15 minut.

9. Nakonec do výpeku vmícháme máslo na zjemnění.

10. Hotové závitky podáváme se šťouchaným bramborem.