Valašská kyselica z Nedašovy Lhoty
Vyzkoušejte recept od naší posluchačky Anděly Pacíkové.
Budeme potřebovat:
hrst kysaného zelí a šťava z něj
5 brambor
300 ml mléka
šlehačka
150 g hladké mouky
4 stroužky česneku
1 cibule
majoránka
30 g sádla
Postup:
1. Kysané zelí a šťavu z něj povaříme.
2. Osmahneme cibulku, zahustíme moukou a mlékem.
3. Přidáme šlehačku, nastrouhaný česnek a majoránku. Osolíme a osladíme dle chuti.
4. Brambory uvaříme zvlášť, které potom vkládáme na talíř a zalíváme kyselicou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.