Tvarohová pomazánka

Tvaroh dělá zázraky! Je  zdrojem bílkovin a minerálních látek. Pokud za svou přijmeme radu mnohých výživových poradců, že večeře má být bohatá na bílkoviny a chudá na cukry, pak je tvaroh k večeři naprosto ideální.

Budete potřebovat:

  • 250 g tvarohu
  • kousek másla
  • 1 malou cibuli i se zelenou natí, případně pórek
  • 1 lžíci majonézy
  • ¼ lžíci soli
  • ¼ lžíci drceného pepře
  • na ozdobení pažitka

Postup:

  1. Utřeme máslo se solí.
  2. Přimícháme tvaroh a majonézu a vymícháme do pěny.
  3. Na závěr přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a nať.
  4. Podáváme na chleba nebo tousty, zdobíme dle chuti, libosti a fantazie.

Související

  • Kremeše

    Kremeše jsou oblíbeným dezertem u našich nejbližších sousedů na Slovensku. Proto není divu, že spousta lidí kremeše zná, a to hlavně z cukrárny.

  • Ptačí mléko

    Úplně první kuchařská kniha ve slovenštině vyšla v roce 1870 a sepsal ji Ján Babilon. My si ve čtvrtečním Apetýtu připravíme slovenský recept s názvem „Ptačí mléko.“

  • Brynzový koláč

    Za čtvrtečním receptem Apetýtu míříme na Slovensko. Nabídneme vám slaný moučník. Je jednoduchý a bude vám chutnat, ať už teplý, nebo druhý den na studeno.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.