Trnková omáčka z Uherského Hradiště
Ani dnešní vysílání Apetýtu nemůže vynechat recept. Bude sladký, ale použitý ve slaném jídle. Řeč je o trnkové omáčce, která se tradičně připravuje v Uherském Hradišti a okolí.
Budete potřebovat:
- 250 g sušených švestek
- 2 lžíce povidel
- 1/2 l vody
- 1/4 l mléka
- 1 lžíci hladké mouky
- 1/2 lžíce másla
Postup:
- Omyté švestky zalejeme vodu a přidáme povidla.
- Přidáme mléko se zakvedlanou moukou a ještě chvíli povaříme.
- Nakonec přidáme máslo.
- Tradiční trnková omáčka se hodí k uzenému masu s knedlíkem.
Související
-
Polévkové knedlíčky
V Apetýtu připomeneme postup, jak si připravit výborné knedlíčky z droždí, ty se hodí do jakéhokoliv vývaru. Knedlíčky jsou díky droždí plné vitaminů B.
-
Pečené kuře s jarní nádivkou
Pečené kuře si lidé spojuje s pohodou v kruhu rodinném. Dnešní Apetýt vám přináší recept na pečené kuře s jarní nádivkou. Říkáte si, že je to klasika?
-
Jemná rajská omáčka
V Apetýtu pro vás máme další chutný bezmasý recept. Tentokrát budou naší hlavní ingrediencí rajčata. Konzumovat je můžeme v různých podobách.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
S hereckými hvězdami poznejte tajemství textu starého dva tisíce let
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy
Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. Jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví.