Polévkové knedlíčky

V Apetýtu připomeneme postup, jak si připravit výborné knedlíčky z droždí, ty se hodí do jakéhokoliv vývaru. Knedlíčky jsou díky droždí plné vitaminů B, takže jejich konzumace prospívá našemu zdraví.

Následující recept je na zhruba 20 kuliček.

Na polévkové knedlíčky si připravte:

  • 50 g droždí
  • 30 g másla
  • 1 vejce
  • strouhanku
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Na pánvi si rozehřejeme máslo.
  2. Do másla rozdrobíme droždí a necháme celé rozpustit, následně je z pánve odstavíme.
  3. Přidáme rozšlehané vejce, osolíme a opepříme a přidáme tolik strouhanky, aby nám vzniklo těsto tak akorát na tvoření kuliček.
  4. Rukama vytvoříme menší kuličky a vložíme přímo do již hotové polévky.
  5. Povaříme cca 5-7 minut podle velikosti kuliček.

Související

  • Bylinkové máslo

    Čerstvý chléb s máslem je svačinka, které se dá těžko odolat. Domácí máslo má však svoji nezaměnitelnou chuť.

  • Slovenské tvarohové pirohy

    Obliba pirožků a různých plněných taštiček směrem k východu Evropy vzrůstá – a svou chutí i variabilitou obstojně konkurují italským plněným těstovinám.

  • Sýrové kuličky

    V dnešním Apetýtu sáhneme po jednoduché, slané pochutině, kterou můžete nabídnout návštěvě nebo připravit na rodinou oslavu.