Trnková omáčka s uzeným masem od Evy Jurenové
Recept od naší posluchačky z Javorníka.
Suroviny:
50 g másla, 50 až 60 g hladké mouky, 400 až 500 g povidel, sůl, cukr krystal, citron, 500 g uzeného masa (krkovička nebo plecko), kořenová zelenina, česnek, cibule, nové koření, pepř.
Postup:
Z másla a mouky uděláme jíšku. Zalijeme vodou, dobře rozmícháme a přidáme povidla.
Přivedeme k varu a povaříme do zhoustnutí. Osolíme, osladíme a přidáme citron.
Maso uvaříme se zeleninou a kořením do měkka a poté nakrájíme k omáčce. Podáváme s houskovým knedlíkem. Dobrou chuť.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.