Co je zdravé, to není chutné? Stravování je často o zvyku, zkusme to jinak, nabádá foodblogerka

29. květen 2024

Největší audioportál na českém internetu

Věra Strnadová | Foto: Ludmila Opltová, Český rozhlas

Host: foodblogerka Věra Strnadová o tom, jak jídlo ovlivňuje rovnováhu v životě

Do svých dvaceti let neuměla vůbec vařit, nyní se dobrému jídlu věnuje na svém blogu. Kvůli svému zdraví se začala o jídlo intenzivně zajímat. Dnes se objevuje za kuchařským pultem v televizi, vydala i knihu Vtipné kaše. „Je potřeba se dívat nejenom na jídlo, ale i na život tak, že to jde jinak. Pojďme to teda zkusit, dejme tomu znovu šanci a vyzkoušejme, co nám ještě bude chutnat.“ Jaké jsou její zkušenosti s vědomým stravováním? Poslechněte si rozhovor!

autor: Jana Kobylinská

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.