Bezlepková pizza? Základ si připravte z brambor, radí Babské rady
Bramborová pizza chutná skvěle a navíc je bezlepková. Jak na ni, to prozradí Babské rady!
Připravte si 10 větších brambor. Jednu polovinu nastrouhejte nahrubo, druhou najemno a pak vymačkejte veškerou přebytečnou tekutinu. Brambory promíchejte s dvěma vejci, těsto zlehka osolte a opepřete. A máte základ pro pizzu z brambor. Pizzu pečte 40 minut na 180 stupňů.
A ještě přidáme inspirace na to, čím si ji obložit. Můžete si ze smetany a směsi strouhaných sýrů připravit hustou zálivku, na kterou si před zapečením ještě pokladete plátky pokrájených brambor, sušené oregano a majoránku.
Do těsta také můžete přidat najemno nakrájenou cibulku a 50 g bramborového škrobu. S hladkým těstem se výborně pracuje, zdobit ho můžete zeleninou, uzeninami, chilli papričkami nebo čerstvými bylinkami. To však kvůli jejich vůni a chuti udělejte až po upečení.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka