Krůtí steak na pepři a bazalce
Tenhle pikantní recept udělá radost nejen pánské části posluchačů, ale i všem, kteří jsou v kuchyni jako doma a vaření je baví.
Připravte si:
- 4 dílky krůtích prsíček
- olej
- čerstvou bazalku
- 4 stroužky česneku
- sůl a kuličky pepře
Postup:
- Krůtí prsa naklepeme, potřeme česnekem rozetřeným se solí a trochou oleje, obalíme je v rozdrceném pepři. Je dobré použít celé kuličky a ty si těsně před obalováním rozdrtit, aby zůstala výrazná pálivost.
- Porce necháme v lednici odležet, nejlépe alespoň hodinku.
- Potom krůtu vložíme do pánve s rozehřátým olejem, pod poklicí opékáme pozvolna zhruba 15 minut, potom vložíme nasekanou čerstvou bazalku a necháme ještě 5 minut pod poklicí prohřát.
Krůtí steak na pepři si užijete jen se zeleninovou oblohou. Nebo na zbylém oleji opečte silnější plátky brambor.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.