Krůtí steak na pepři a bazalce
Tenhle pikantní recept udělá radost nejen pánské části posluchačů, ale i všem, kteří jsou v kuchyni jako doma a vaření je baví.
Připravte si:
- 4 dílky krůtích prsíček
- olej
- čerstvou bazalku
- 4 stroužky česneku
- sůl a kuličky pepře
Postup:
- Krůtí prsa naklepeme, potřeme česnekem rozetřeným se solí a trochou oleje, obalíme je v rozdrceném pepři. Je dobré použít celé kuličky a ty si těsně před obalováním rozdrtit, aby zůstala výrazná pálivost.
- Porce necháme v lednici odležet, nejlépe alespoň hodinku.
- Potom krůtu vložíme do pánve s rozehřátým olejem, pod poklicí opékáme pozvolna zhruba 15 minut, potom vložíme nasekanou čerstvou bazalku a necháme ještě 5 minut pod poklicí prohřát.
Krůtí steak na pepři si užijete jen se zeleninovou oblohou. Nebo na zbylém oleji opečte silnější plátky brambor.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.