Sváteční dezert
Vyzkoušejte recept od Heleny Čadové ze Zdounek.
Budete potřebovat:
1250 ml mléka
100 g kulatozrnné rýže
3 lžíce cukru
2 vanilkové cukry
1 lžíce želatiny
150 g plátků mandlí
500 ml smetany ke šlehání
Poleva:
2 lžíce solamylu
3 lžíce rybízové marmelády
višňový kompot
Postup:
1. Rýži vaříme v mléce s cukrem doměkka. Poté přimícháme vanilkový cukr a necháme vychladnout.
2. Lžíci želatiny nasypeme do 100 ml vody, necháme nabobtnat a pak zahříváme, dokud se nerozpustí.
3. Želatinu do rýže vmícháme společně s mandlemi a ušlehanou smetanou. Dáme vychladit do lednice.
4. Šťávu z višní zahříváme se solamylem do zhoustnutí. Vmícháme marmeládu a vypeckované višně.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.