Strouhané řezy
V pátečním Apetýtu pro vás máme další sladký recept. Tentokrát by mohli zajásat ti, kteří mají rádi rychlou přípravu a tím pádem i rychlý výsledek.
Co potřebujete?
- 600 g jemného tvarohu
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 150 g medu
- 75 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 3 žloutky
- 3 bílky
- 2 lžíce holandského kakaa
- kůru z citrónu
- 1 prášek do pečiva
- špetku soli
Postup:
- Do mísy prosejeme mouku, kakao, cukr a kypřící prášek.
- Zamícháme a dále přidáme máslo, sůl a vejce.
- Zpracované těsto rozdělíme posléze na dva díly a dáme na hodinu do lednice.
- Mezitím smícháme tvaroh, med, žloutky a najemno nastrouhanou citronóvou kůru a nakonec opatrně vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.
- Plech vyložíme pečicím papírem. Na dno nastrouháme jeden díl těsta, pak dáme tvarohovou náplň a nahoru opět nastrouháme zbylý kus těsta.
- Pečeme na 170 stupňů asi třičtvrtě hodiny.
Související
-
Šlehačková bublanina
Letní sběr ovoce je příslibem sladkých kulinářských zážitků. V dnešním Apetýtu si připravíme Šlehačkovou bublaninu. Ta zmizí z plechu dřív, než stihne vychladnout!
-
Smažená sluníčka
Sladký recept potěší příznivce Apetýtu a možná i rodiče nebo prarodiče dětí, které ocenění tvořivou zábavu.
-
Domácí müsli tyčinky
Čtvrteční Apetýt bude sladký a zároveň vás naučí mlsat zdravě. Suroviny v tomto receptu můžete obměňovat dle libosti – přidáte pomerančovou kůru, případně skořici.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka