Domácí müsli tyčinky

Čtvrteční Apetýt bude sladký a zároveň vás naučí mlsat zdravě. Suroviny v tomto receptu můžete obměňovat dle libosti – přidáte citronovou nebo pomerančovou kůru, případně skořici.

Můžete dobrotu nakonec polít čokoládou, fantazii se meze nekladou! Společně si připravíme domácí müsli tyčinky.

Budete potřebovat:

  • 250 g ovesných vloček
  • 70 g rýžových burizonů
  • 25 g strouhaného kokosu
  • 100 g arašídového másla
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 6 lžic rýžového nebo datlového sirupu
  • 20 g chia semínek
  • 40 g dýňových semínek
  • 100 g krájených sušených meruněk
  • 30 g sušených brusinek
  • 1/2 lžičky soli

Postup:

  1. Zvlášť v míse smícháme vločky, burizony, kokos a sůl.
  2. Do druhé misky dáme máslo, olej a sirup, směs zahřejeme v mikrovlnné troubě a následně dobře rozmícháme metličkou.
  3. Přisypeme suchou směs, potom vytvoříme do malého pekáčku vystlaného pečícím papírem, placku zhruba 1,5 cm vysokou a vložíme do mrazícího boxu.
  4. Tyhle tyčinky se nepečou, stačí je uchovat v chladu a můžete s chutí mlsat.

Související

  • Mrkvový koláč s jablky

    „Pečení nám umožňuje soustředit se na přítomný okamžik a nezaobírat se úzkostnými myšlenkami na budoucnost.“ V Apetýtu servírujeme mrkvový koláč s jablky.

  • Kopřivové lívanečky

    V dalším vydání Apetýtu nabízíme recept na kopřivové lívanečky, který najdete i v připravované knize Babské rady!

  • Medvědí bochánky

    Apetýt přináší originální recept na „medvědí bochánky“. Teď na jaře zdobí koberce lístků medvědího česneku převážně lužní lesy.