Srolované karbenátky

Srolované karbenátky, to je název úterního receptu Apetýtu. Že netušíte o jaké jídlo se jedná?

Recept nám poslala posluchačka Marta z Předklášteří. Píše, že když tohle jídlo připraví, zapráší se po něm a rodina je spokojená. Vyzkoušejte a posuďte sami!

Co budete potřebovat?

  • 500 g mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g strouhaného sýru
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • olej

na těstíčko:

  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • 10 lžic hladké mouky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, vajíčkem, solí a pepřem.
  2. Na pracovní desku rozprostřeme potravinářskou fólii a rozložíme placku (ve tvaru obdélníku) z mletého masa.
  3. Navrstvíme nastrouhaný sýr a pomocí fólie srolujeme.
  4. Stočenou roládu odložíme do mrazáku, aby se karbanátky lépe krájely.
  5. Zatímco roláda tuhne v mrazničce, připravíme si těstíčko – utřeme všechny potřebné suroviny do hladké hmoty.
  6. Roládu vyjmeme z mrazničky (asi po 2 hodinách) a nakrájíme na centimetrové plátky, které máčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
  7. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Související

  • Prejt z pohanky

    V Apetýtu vybíráme další bezmasou pochoutku. Jednou z ingrediencí, kterou budeme potřebovat, je pohanka. Neobsahuje vůbec žádný lepek a naopak má v sobě spoustu živin.

  • Zapečený lilek s oříšky

    Páteční Apetýt přináší další tip na bezmasé jídlo. Tentokrát bude hlavní ingrediencí lilek.

  • Hrachové placky

    Vítězka soutěže Peče celá země Petra Burianová vás až do konce roku bude ve vysílání dopoledního Apetýtu jedenkrát týdně motivovat k pečení a vaření.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?