Smažené švestky ve skořicovém těstíčku

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Švestky patří ke končícímu létu

Josef a Saša Senohrábkovi jsou zkušení kuchaři a celoživotní partneři. Vaří poctivě a s láskou, se zkušenostmi, které posbírali v různých restauracích, kde společně vařili. V Apetýtu prozradili recept na smažené švestky v těstíčku.

Co budete potřebovat?

  • 1 hrnek mléka
  • 2 menší vejce
  • 1 lžíci krupicpvého cukru
  • 1 lžíci oleje
  • 1 lžíci zakysané smetany
  • 4-5 lžic hladké mouky
  • 1/4 sáčku prášku do pečiva
  • 1/2 kávové lžičky mleté skořice
  • olej na smažení
  • citrónovou kůru
  • vypeckované švestky
  • bílou čokoládu
  • vanilkový a skořicový cukr na obalení po usmažení
  • moučkový cukr na obalení švestek – lépe na nich drží těstíčko

Postup vysvětluje pan Senohrábek v přiloženém audiu.

Související

  • Linecký koláč s jablky

    V apetýtovách receptech pro vás máme opět nějakou tu sladkost. Potřebovat budete kromě jiného i skořici. V našem jídelníčku bychom na ni neměli zapomínat.

  • Strouhaný kakaový koláč

    V pátečním Apetýtu pro vás máme sladkou tečku za celým pracovním týdnem. Důležitou ingrediencí bude tentokrát kakao.

  • Ovocné knedlíky z kuskusu a vloček

    V pátečním Apetýtu jsme se tentokrát zaměřili na knedlíky, na jejich lehčí variantu – základem bude kuskus. Je to tvrdozrnná pšenice zpracovaná na droboučké kuličky.