Smažené švestky ve skořicovém těstíčku

Josef a Saša Senohrábkovi jsou zkušení kuchaři a celoživotní partneři. Vaří poctivě a s láskou, se zkušenostmi, které posbírali v různých restauracích, kde společně vařili. V Apetýtu prozradili recept na smažené švestky v těstíčku.

Co budete potřebovat?

  • 1 hrnek mléka
  • 2 menší vejce
  • 1 lžíci krupicpvého cukru
  • 1 lžíci oleje
  • 1 lžíci zakysané smetany
  • 4-5 lžic hladké mouky
  • 1/4 sáčku prášku do pečiva
  • 1/2 kávové lžičky mleté skořice
  • olej na smažení
  • citrónovou kůru
  • vypeckované švestky
  • bílou čokoládu
  • vanilkový a skořicový cukr na obalení po usmažení
  • moučkový cukr na obalení švestek – lépe na nich drží těstíčko

Postup vysvětluje pan Senohrábek v přiloženém audiu.

Související

  • Linecký koláč s jablky

    V apetýtovách receptech pro vás máme opět nějakou tu sladkost. Potřebovat budete kromě jiného i skořici. V našem jídelníčku bychom na ni neměli zapomínat.

  • Strouhaný kakaový koláč

    V pátečním Apetýtu pro vás máme sladkou tečku za celým pracovním týdnem. Důležitou ingrediencí bude tentokrát kakao.

  • Ovocné knedlíky z kuskusu a vloček

    V pátečním Apetýtu jsme se tentokrát zaměřili na knedlíky, na jejich lehčí variantu – základem bude kuskus. Je to tvrdozrnná pšenice zpracovaná na droboučké kuličky.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?