Smažené meruňky s vinnou pěnou

Recept jako ze špičkové restaurace si můžete vyzkoušet s kompotovanými meruňkami, ale pokud se vám urodilo, klidně použijte i čerstvé.

Budete potřebovat:

5 g hladké mouky
1 - 2 vejce
100 ml bílého vína
60 g cukru
30 půlek tvrdých kompotovaných meruněk
olej na smažení
moučkový cukr na posypání

vinná pěna:
3 žloutky
100 g moučkového cukru
200 ml vína
citrónová kůra

Postup:

1. Z mouky, vajec, vína a cukru vypracujeme husté těstíčko.

2. Osušené půlky meruněk obalíme v těstíčku a osmažíme v oleji po obou stranách dozlatova.

3. Víno, cukr, žloutky a citrónovou kůru dáme do nerezové mísy a zvolna nad párou šleháme, až vznikne hustá vinná pěna.

4. Teplé meruňky dáme na zahřátý talíř, pocukrujeme a zalijeme vinnou pěnou.

autor: Archiv Apetýtu